Skip to main content

Corona daagt ons uit: er gaapt een grotere kloof tussen kandidaat en bedrijf

The war for talent

Iedere onderneming is wel bekend met de grootste uitdaging “the war for talent”.

Het is allang niet meer evident om de juiste medewerker aan te trekken. De huidige Coronacrisis heeft deze uitdaging zelfs nog groter gemaakt door meer afstand te creëren tussen bedrijf en kandidaat.

Digitaal schakelen

Als HR-partner hebben we sterk ingezet op innovatie en digitalisering.

Onze locatie op C-Mine Crib maakt onze samenwerking met onze partners (die tevens hier gevestigd zijn) de ideale uitvalsbasis.

Met onze partner en videomaker bundelen wij onze talenten om voor onze klanten een aantrekkelijke bedrijfsvideo te maken. Door onze ruime ervaring in HR weten wij welke criteria voor kandidaten belangrijk zijn in hun zoektocht naar de juiste werkgever. Door deze kennis in te zetten maken wij het verschil.

Tevens zorgen wij ervoor dat deze digitale vacature van onze klanten bij de juiste kandidaten terecht komt. We beschikken hiervoor over een ruim en sterk opgebouwd netwerk én organiseren digitale jobdagen waarin kandidaten kennis maken met het bedrijf.

Langs de andere kant loodsen we onze kandidaten doorheen dit digitale selectieproces. Videocalls bieden tal van opties om op een zeer creatieve manier krachtig over te komen bij een potentiële werkgever.

Vaste medewerkers maken tot ambassadeur

Als HR-partner weten we dat instroom van de juiste medewerkers zeer belangrijk is. Maar het inzetten om vaste medewerkers te doen uitgroeien tot een ware ambassadeur is eveneens belangrijk. Medewerkers willen betrokkenheid voelen, waardering krijgen en groeien in hun job.

Wij maken voor onze klanten een analyse naar deze behoeftes zodat we optimaal kunnen schakelen in hun HR-beleid. We weten dat het belangrijk is om medewerkers in de juiste groeipaden te zetten en een opleidingstraject op maat aan te bieden.

Ook hier zetten we sterk in op digitalisering en bieden we in partnership met Mobietrain een innoverende manier van Mobile Microlearning aan.

Human Resourcefulness

Door in te zetten op innovatie en digitalisering is Talent&Passion op een jaar tijd zeer snel uitgegroeid tot vaste HR-partner van verschillende bedrijven.

Wij werken vanuit ons kantoor gevestigd op C-Mine Crib of inhouse bij onze klant.

Dit kunnen opdrachten zijn voor een bepaalde of langere duur als ondersteuning in rekrutering en selectie, HR-administratie, doorstroom van medewerkers,…